Word jij de nieuwe kinderburgemeester?

Aalsmeer – Zit je volgend schooljaar in groep 7 of 8, woon je in Aalsmeer of Kudelstaart en heb je zin om iets te betekenen voor je woonplaats? Stel je dan kandidaat voor de functie van kinderburgemeester. Maak een filmpje, stel jezelf voor en zeg waarom jij de opvolger van Julius wil worden. Misschien sta je dan op woensdag 30 juni voor de jury.

De gemeente is op zoek naar een waardige opvolger van de zesde kinderburgemeester Julius, omdat zijn éénjarige benoeming in juni afloopt. Julius vertelt in het filmpje Julius zoekt jou! zelf waarom het zo leuk is om kinderburgemeester te zijn.

Wat doet de kinderburgemeester?
De kinderburgemeester is het gezicht van de kinderen van Aalsmeer en Kudelstaart. Hij of zij is onder andere voorzitter van de kinderraad, geeft kinderen een stem, legt af en toe werkbezoeken af met de burgemeester en wethouders, speelt de hoofdrol in sommige campagnes, is bij diverse ceremonies en evenementen en, niet onbelangrijk, ontvangt, samen met de grote burgemeester, Sinterklaas.

Waarom een kinderburgemeester?
De gemeente Aalsmeer wil met het instellen van de functie van kinderburgemeester de betrokkenheid van het Aalsmeerse college bij kinderen versterken en kinderen meer betrekken bij beleid dat over kinderen gaat.

Hoe kun je je opgeven?
Kijk allereerst natuurlijk op www.aalsmeer.nl/kinderburgemeester . Vertel aan je ouders of verzorgers dat je mee wilt doen. Zij moeten je toestemming geven. Maak een filmpje van maximaal een minuut met de volgende onderdelen:
– je naam, leeftijd, op welke basisschool en in welke klas je zit;
– vertel wat jij belangrijk vindt voor de kinderen in Aalsmeer;
– vertel waarom jij kinderburgemeester moet worden.
Stuur je sollicitatiefilmpje uiterlijk 18 juni 2021 naar kinderburgemeester@aalsmeer.nl. Zet in de e- mail duidelijk je naam, je klas en je school.

Geen kinderburgemeester? Dan misschien kinderraad!
Tot uiterlijk 18 juni kunnen de presentatiefilmpjes worden ingestuurd. Een jury buigt zich daarna over de filmpjes. Op 30 juni is er een selectiemiddag waarop de overgebleven kandidaten zich voor dezelfde jury mogen presenteren. Nog diezelfde dag wordt bekend gemaakt wie de nieuwe kinderburgemeester is geworden. Als ze dat willen, kunnen de kandidaten die geen kinderburgemeester zijn geworden lid worden van de kinderraad. Dat is dan wel afhankelijk van het aantal leden per school dat al aan de kinderraad deelneemt of wil gaan deelnemen. Er geldt een maximum van twee leden per school.

Wat doet de kinderraad?
Bij de kandidaatstelling voor de kinderburgemeester, kunnen de kinderen zich dus ook opgeven voor de kinderraad. De kinderraad is een adviesorgaan. Gedurende het jaar komt de raad een aantal keer bij elkaar over door de leden zelfgekozen thema’s, bijvoorbeeld gelijkheid, gezond bewegen, milieu enzovoorts. De gemeente vraagt de kinderraad ook regelmatig mee te denken over onderwerpen die kinderen betreffen.

Meer informatie
Als je nog vragen hebt, neem dan contact op met Peter Maarsen of Saskia van Hees, telefonisch op (0297) 38 75 75 of via de mail kinderburgemeester@aalsmeer.nl.

Gepubliceerd: 1 juni 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×