Column Ernst de Jong: 'Het rommelt in Den Haag'

Ernst de Jong is een 56-jarige geboren Amsterdammer die sinds 2006 in Nieuw Oosteinde woont. Hij werkte 28 jaar als handelaar in grondstoffen, maar timmert dit jaar als zelfstandig ondernemer aan de weg. Naast diverse opdrachten als Consultant en Interim Manager, verkoopt hij bestaand hout, uit Rusland in de Benelux. Dit hout wordt weer gebruikt in het interieur of er worden weer meubels van gemaakt. Schrijven vindt hij leuk, vandaar dat hij zich aansloot bij de redactie van Radio Aalsmeer en nu ook als columnist. Iedere twee weken verschijnt er een pennenvrucht van zijn hand. Vandaag column nummer 30: ‘Het rommelt in Den Haag’.

Jazeker, het rommelt in Den Haag en niet zo’n beetje ook. Hadden we kort na de verkiezingen het zoveelste schandaal bij Forum voor Democratie, waarbij een Wybren van Haga zich vergezeld door een paar van zijn kompanen, afscheidde van de FvD, dan hebben we nu bij het CDA het zoveelste incident.

Pieter Omtzigt heeft een vertrouwelijke notitie gestuurd naar de interne partijcommissie die de verkiezingsnederlaag onderzoekt om te kijken wat er allemaal is fout gegaan. Naar goed Haags gebruik worden vertrouwelijke documenten gelekt naar de pers, zo ook deze notitie.

Pieter Omtzigt, of je hem mag of niet, is een ervaren politicus met grote dossierkennis en een man van de details. Zo benoemt hij hoe hij intern, nog vóór de verkiezingen, door mede partijleden wordt betiteld als ‘Focking Eikel’, ‘Leipe’ en ‘Teringhond’, tevens sprak men over Nazi posters slaande op de afbeelding van Pieter Omtzigt.
Een partij die een Appel doet op Christelijke en Democratische waarden moet zich schamen.

De sage met betrekking tot de Zorgtoeslag heeft ook weer een nieuwtje. Er zouden twee topambtenaren zijn die tijdens de parlementaire enquête meineed hebben gepleegd, omdat ze zich een belangrijke notitie, die ze bovendien met een grote groep ambtenaren van wel 20 personen besproken hebben, niet meer kunnen herinneren dat ze deze ooit gelezen hebben. Tsja, ik heb dit eerder gehoord. Geheugenverlies is de nieuwe hype in Den Haag. Waarschijnlijk is er sprake van de Haagse variant van het Corona virus? Misschien niet zo dodelijk, maar feit is wel dat tienduizenden brave belastingbetalers getroffen zijn door deze slepende zaak. En de overheid blijft maar proberen om zaken in de doofpot te stoppen.

Gelukkig kunnen we zondag genieten van onze jongens van Oranje. Eindelijk, het EK voetbal is begonnen. Laten we hopen op een lange hete zomer. Maar let wel, mocht je willen juichen voor een doelpunt van onze Oranje jongens, doe dat dan wel verantwoord en zet eerst een ongebruikt mondkapje op die geleverd is, zonder winstoogmerk, door mondkapjes importeur en lobbyist de heer Sywert van Lienden.

Ernst de Jong

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 13 juni 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×