Nieuw radioprogramma door muzikanten: 'Een Eeuw Geleden'

Aalsmeer – Vanaf zondag 6 juni kunt u iedere week tussen 16.00 en 17.00 luisteren naar het nieuwe radioprogramma ‘Een Eeuw Geleden’. Het is een programma gemaakt door muzikanten en voor muziekliefhebbers. De platen die gedraaid worden zijn herkenbaar en u zult zeggen “dat is echt een eeuw geleden dat ik die heb gehoord”. Bijzonder aan dit programma is dat het gemaakt wordt door 2 muzikanten: Cees Disseldorp en Marco Lesmeister. De muziek die ze draaien is dan ook geselecteerd met het oor van een muzikant.

Cees vertelt: “Marco en ik zijn beiden slagwerkers en hebben ook veel samen gespeeld. In de loop van de jaren merk je dan aan elkaar dat je dezelfde soorten muziek leuk vindt. Het is vaak muziek die wij als drummer of slagwerker erg lekker vinden. Die muziek willen we graag delen met de luisteraars van Radio Aalsmeer.” Het programma kent een paar vast terugkerende items en draait alleen maar muziek uit de vorige eeuw, dus van voor het jaar 2000, of muziek die een verbinding kent met muziek van voor het jaar 2000, zoals bijvoorbeeld covers, gesampelde nummers of remixes van nummers.

Meetikken
“We horen als slagwerkers bijvoorbeeld direct of een nummer veel gebruik maakt van subtiele slagwerkinstrumenten als een triangel of een cowbell, of wanneer een aparte maatsoort wordt gebruikt of zelfs verschillende maatsoorten in een nummer. Dat horen de meeste luisteraars niet, maar het is voor ons onmogelijk om dat niet meer te horen.” Beide presentatoren geven ook aan dat ze als kind al op de potten pindakaas, de borden en de glazen trommelden met het bestek en nog steeds kunnen ze het niet laten om mee te tikken op muziek.

Er zullen ook af en toe andere muzikanten aanschuiven als gast in het programma. Bent u zelf ook muzikant of muzikant geweest en lijkt het u ook leuk om eens mee te helpen in het bepalen van de playlist van de show, meldt u dan gerust aan via de website van Radio Aalsmeer.

Een Eeuw Geleden’ wordt iedere zondag uitgezonden tussen 16.00 en 17.00 uur. Terugluisteren kan via uitzending gemist.

Foto: Cees Disseldorp (l) en Marco Lesmeister

Gepubliceerd: 2 juni 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×