Prokkelen tijdens een ommetje

Aalsmeer – Een prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Dit gebeurt natuurlijk het hele jaar door, maar komende week wordt daarvoor extra aandacht gevraagd. Van 7 tot en met 12 juni is het namelijk Prokkelweek.
Bij een prokkel gaat het om samen iets doen en zo elkaar beter leren kennen. Prokkelen kan natuurlijk op alle terreinen: op het werk, in de vrije tijd, in de wijk, rondom wonen, op een vereniging, op school of in het onderwijs.

Prokkel-ommetje
Tijdens de Prokkelweek organiseren zorginstellingen, bedrijven, overheden, onderwijsinstellingen en verenigingen ontmoetingen tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Wethouder Wilma Alink heeft gekozen om komende week een Prokkel-ommetje te maken: een mooie wandeling met een aantal bewoners van Ons Tweede Thuis en hun begeleiders: “Voor mij is een prokkel natuurlijk iets heel vanzelfsprekends en ik vind het alleen maar leuk om te doen. Ik denk dat dat voor veel mensen in Aalsmeer geldt en mijn ervaring is dat de belangstelling zeer wordt gewaardeerd. Het mooie is dat je tijdens zo’n ontmoeting weer even anders naar de wereld kijkt.”

Stichting Prokkel
Stichting Prokkel stimuleert organisaties, bedrijven, particulieren én mensen met een verstandelijke beperking om samen iets te doen tijdens de Prokkelweek: één week in het jaar als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. Kijk op https://www.prokkel.nl/ voor meer informatie.

Foto: archieffoto

Gepubliceerd: 8 juni 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×