Bouw Smartwoningen officieel gestart

Aalsmeer – Op 29 juni is de bouw van het nieuwbouwproject Smartwoningen Aalsmeer officieel gestart.  In bijzijn van wethouder Robert van Rijn hebben de aanstaande bewoners deze feestelijke bijeenkomst bijgewoond.

Het project bestaat uit 24 betaalbare Smartwoningen, die ontwikkeld zijn voor de groeiende groep een- en tweepersoonshuishoudens, zoals starters, singles en senioren. De verkoop van het project is in januari van start gegaan en kon rekenen op grote belangstelling. Voor de 24 woningen hebben bijna 700 zich definitief ingeschreven. Inwoners van Aalsmeer kregen voorrang bij de toewijzing. Zo wordt voorzien in passende woningen voor de Gemeente.

“In Aalsmeer wonen relatief veel jonge mensen die graag in Aalsmeer willen blijven wonen”, aldus wethouder Robert van Rijn. “Daarom hebben wij als college het uitgangspunt dat we betaalbare woningen willen bouwen voor iedereen. Een mooi uitgangspunt, maar in de praktijk is dit best een uitdaging in Aalsmeer met alle restricties van Schiphol. Maar hier op het VVA-terrein is het gelukt en daar ben ik erg blij mee.”

Smartwoning
De rug-aan-rugwoningen worden circa 68 m2 groot en hebben een ruime woonkamer met open keuken en één slaapkamer. Daarnaast heeft de woning een heerlijk tuintje. Het is een ideale woning voor kleine huishoudens, waaronder starters, senioren en singles. De woningen zijn een eigen concept van bouwer Timpaan, dat eerder is gerealiseerd in Ursem en De Kwakel. De bouwtijd van de Smartwoningen is maximaal 6 maanden.

Gepubliceerd: 1 juli 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×