Nieuwe kinderburgemeester Anne ingehuldigd

Aalsmeer – Met de officiële benoeming door burgemeester Gido Oude Kotte is Anne van Duijn donderdagavond 8 juli de nieuwe kinderburgemeester van Aalsmeer en Kudelstaart geworden. Er werd tegelijkertijd afscheid genomen van Julius van Wilgenburgh die de functie afgelopen schooljaar vervulde.

Onder het toeziend oog van familie van de beide kinderburgemeesters, het college en de gemeenteraad, werd aan het begin van de raadsvergadering de inhuldigingsceremonie gehouden. Wethouder jeugd Bart Kabout sprak Julius toe en heette Anne welkom. Daarna benoemde burgemeester Oude Kotte Anne officieel. Met het door Julius bij Anne omhangen van de ambtsketen werd de ceremonie afgerond.

Als herinnering aan het afgelopen jaar kreeg Julius, naast een gegraveerde munt, een fotocollage met de hoogtepunten van zijn burgemeesterschap. De nieuwe kinderburgemeester kreeg uit handen van de vorige ook een cadeau, en wel een nieuwe en sterkere doos om de ketting goed in op te bergen.

Speerpunten van Anne
Anne van Duijn is 11 jaar en zit volgend schooljaar in groep 8 van OBS Kudelstaart. Ze wil dat kinderen meer samenkomen en samen kunnen spelen. Ze wil zwerfafval aanpakken en met basisschoolklassen op bezoek bij ouderen om eenzaamheid tegen te gaan. Verder wil ze speeltuinen ook toegankelijk maken voor kinderen met een beperking. Anne zegt anderen goed te kunnen inspireren, graag plannen te maken en goed naar anderen en hun plannen te willen luisteren.

Foto: Sem van Hest

Gepubliceerd: 8 juli 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×