1,5 miljoenste huis met zonnepanelen staat in Aalsmeer

Aalsmeer – De groei van het aantal huishoudens met zonnepanelen op het dak zet onverminderd door. Maandag 30 augustus werd het 1,5 miljoenste huis in Nederland van panelen voorzien. Een jaar geleden stond de teller op 1 miljoen, aldus onderzoek van Dutch New Energy Research. Ook op de daken van huurwoningen komen steeds vaker zonnepanelen.

“We hebben wat te vieren. Het is mooi dat deze mijlpaal zo snel bereikt is”, zei staatssecretaris Klimaat en Energie, Dilan Yeşilgöz-Zegerius middels een videoboodschap. “Er is nog veel plek op daken. We profiteren allemaal. Je wekt, duurzame energie op, panelen op daken nemen geen schaarse ruimte in en bewoners zijn minder geld kwijt aan hun energierekening.”

Feest in Aalsmeer
Deze woning staat in Aalsmeer en is van de Woningstichting Eigen Haard. Tegen een vergoeding in de servicekosten krijgen bewoners panelen op hun dak. Gemiddeld levert het een fikse daling in de energierekening op. De familie Hammoutti heeft zich goed georiënteerd voor ze instemden met de acht panelen: ”Gemiddeld besparen we flink op de stroomrekening en we dragen bij aan een beter milieu”.

CO2 neutraal in 2050
Eigen Haard ziet dat het leggen van panelen op huurwoningen nu goed op gang komt en wil de vaart er inhouden. “We hebben de afgelopen 2 jaar op ruim 2.000 bestaande woningen zonnepanelen gelegd”, zegt Vera Luijendijk, bestuurder bij Eigen Haard. “We willen in 2050 al onze woningen CO2 neutraal hebben. We isoleren woningen en wekken duurzame energie op met zonnepanelen. Dat moeten we in de toekomst blijven doen. Daarvoor moet wel de verhuurdersheffing, een extra belasting voor alleen sociale verhuurders, worden afgeschaft.”

Gepubliceerd: 30 augustus 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×