Paralympiër Jetze Plat prolongeert goud op triatlon

Aalsmeer/Tokio – Paralympiër Jetze Plat heeft in Tokio goud veroverd op de triatlon. De 30-jarige atleet kwam ruim 2 minuten voor de Oostenrijker Florian Brungraber. De Italiaan Giovanni Achenza werd derde. Plat won bij de vorige de Paralympische Spelen in Rio ook goud op dit onderdeel.

Plat, die tijdens de openingsceremonie de Nederlandse vlag mocht dragen, heeft ingezet op drie gouden medailles deze Spelen. De inwoner van Vrouwenakker komt nog in actie in de tijdrit en in de wegrace in het handbiken de onderdelen waarop bij ook wereldkampioen is. De atleet gaf aan dat het allemaal erg makkelijk ging en voelde zich na afloop nog best fris.

Gepubliceerd: 29 augustus 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×