Aalsmeerse rolstoeltenniser Ruben in Tokio aangekomen

Aalsmeer/Tokio – Ruben Spaargaren is één van de Aalsmeerse deelnemers aan de Paralympics. De rolstoeltennisser is inmiddels in Tokio aangekomen en heeft zijn intrek genomen in het paralympisch dorp. De komende dagen zullen de laatste puntjes op de welbekende -i- gezet gaan worden.

Vanaf zondag 22 augustus zal de training gaan starten in het tennispark. Tot die tijd is het wennen aan de tijdzone, temperatuur en nieuwe omgeving. In de kelder van het appartementencomplex is voor de Nederlandse sporters een krachthonk ingericht zodat er ook daar aan de conditie kan worden gewerkt. Vrijdag 27 augustus zal het tennistoernooi gaan beginnen. Hopelijk kunnen we iets mee krijgen van de wedstrijden van Ruben.

Vorderingen
Om zijn vorderingen te kunnen bekijken is er op de website van TeamNL een persoonlijk pagina van Ruben aangemaakt. Op https://teamnl.org/sporters/6861-Ruben-Spaargaren kan je meer lezen over de Aalsmeerder en is ook zijn planning te vinden. Bij de speeldagen wordt aangegeven of er een live stream beschikbaar is. De wedstrijddagen beginnen om 4.00 uur in de ochtend. De NOS zendt via vier livestreams op www.NOS.nl de wedstrijden van de Nederlandse sporters uit.

Daarnaast is er vanaf 24 september dagelijks een paralympisch journaal van 7 minuten op NPO1, om 20.25 uur na het NOS journaal. Op NPO2 is er dagelijks na Nieuwsuur om ca. 22.00 uur een programma van 25 minuten. Ruben persoonlijk aanmoedigen kan natuurlijk altijd door hem een berichtje via één van zijn social media kanalen te sturen.

Naast Ruben, doet de Kudelstaartse Imke Brommer samen met Larissa Klaassen een gooi naar Olympisch succes bij de tijdrit wielrennen (1 km) en komt Amstelhoeker Jetze Plat bij het handbiken in actie en mag hij de Nederlandse vlag dragen bij de opening van de Spelen.

Foto: Ruben Spaargaren | eigen foto

Gepubliceerd: 21 augustus 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×