Braderie Aalsmeer Centrum ook dit jaar afgelast

Aalsmeer – Helaas heeft het bestuur van Meer Aalsmeer moeten besluiten het niet verantwoord te vinden om de jaarlijkse braderie door te laten gaan. Dit in tegenstelling tot eerdere berichten waarin ze nog hoopvol waren, maar door het verlengen van de regels opgelegd door het kabinet, is hier verandering in gekomen.

“Na alles goed te hebben afgewogen en met de gemeente en andere partijen gesproken te hebben, zijn we tot dit besluit moeten komen. We betreuren dit ten zeerste en realiseren ons terdege dat zowel de ondernemers als het publiek snakten naar een gezellig evenement in Aalsmeer Centrum, nu ook de Feestweek Aalsmeer niet door kan gaan.”

Maar ook de organisatie moet zich aan bepaalde regels houden. Een braderie organiseren, zoals deze voorgaande jaren plaatsvond in Aalsmeer Centrum, was überhaupt niet mogelijk en hiervoor kon geen vergunning verleend worden. Ze vinden dat het hun verantwoordelijkheid is de veiligheid van het publiek en ook de ondernemers en kraamhouders te garanderen en dat lukt simpelweg niet op basis van de opgelegde regels waar dit soort evenementen zich aan moeten houden in Aalsmeer.

Ondanks het feit dat veel braderieën in andere plaatsen worden afgelast in deze tijden, zijn er ook die wel door kunnen gaan. “Uiteraard hebben we daar naar gekeken. Maar we kwamen tot de conclusie dat we in de straten in Aalsmeer Centrum de regels niet kunnen handhaven en afstand kan hier niet worden gehouden.”

De ondernemers uit Aalsmeer Centrum komen snel met andere (win)acties en hopen daarmee toch hun klanten iets leuks te bieden.

Foto: Aalsmeer Centrum

Gepubliceerd: 17 augustus 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×