Dorpsdichter draagt voor tijdens opening Gedichtentuin

Aalsmeer – Zes dagen lang geeft het Boomkwekerskerkhof Aalsmeer een podium aan maar liefst 32 dichters. Vrouwen en mannen, waarvan de jongste 15 is en de oudste deelnemer over de negentig, hebben hun mooiste gedachten over het thema ‘Verlangen’ in een gedicht gegoten. Ze zijn op standaards op de oude begraafplaats te lezen.

De Gedichtentuin is tijdens de drie eerste weekends van september vrij toegankelijk, elke zaterdag en zondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Op zaterdag 4 september neemt de werkgroep Podiumkunsten & Literatuur van KCA de opening op zich. Een dag later, zondag 5 september, treedt dorpsdichter Jan Daalman op en draagt voor uit eigen werk. Dat doet hij om 14.00 uur. Bezoekers zijn van harte welkom.

Liefhebbers kunnen bij een suppoost terecht voor de bundel ‘Verlangen’, waarin alle gedichten nog eens rustig zijn terug te lezen. Bezoekers kunnen de bundel voor 5 euro aanschaffen.

Het kerkhof biedt een poëtisch decor met bijzondere boomsoorten waarvan sommige de eeuwgrens al ruim hebben overschreden. Ook van de graven kan dit worden gezegd. Kwekers en familieleden uit enkele roemruchte telersfamilies hebben hier hun laatste rustplaats gevonden.

Gepubliceerd: 30 augustus 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×