Sportieve strijd en gezelligheid bij G-tennis buddytoernooi TVK

Kudelstaart – De jaarlijkse clubkampioenschappen van Tennisvereniging Kudelstaart (TVK) zijn in volle gang en net als de twee voorgaande jaren werd er weer een G-tennismiddag aan gekoppeld. Het was zaterdagmiddag 28 augustus dan ook gezellig druk op het tennispark in Kudelstaart met niet alleen kinderen en volwassenen, maar ook tennissers met een verstandelijke beperking, die fanatiek met elkaar de strijd aan gingen.

Maar liefst zeventien spelers uit Kudelstaart, De Kwakel, Nieuw Vennep en Vogelenzang speelden spannende poulewedstrijden samen met een buddy. Sommigen hadden hun eigen tennismaatje meegenomen en anderen kregen een partner geregeld door de G-tenniscommissie.

Plezier en gezelligheid voorop
Omdat de meeste spelers nog niet zoveel tenniservaring hebben, werden de velden iets verkleind en werden er geen officiële games gespeeld, maar werd doorgeteld. En dat de bal niet altijd netjes in het servicevak kwam of twee keer stuiterde maakte niemand wat uit. Belangrijkste was het plezier en de gezelligheid op en rond de banen. Al waren er ook een paar bij die nauwlettend in de gaten hielden wie de meeste punten verzamelde en zo in de halve finale en finale kwamen. Het ging tenslotte wel om de winst, want die felbegeerde bekers in de wacht slepen dat wilden ze toch allemaal wel.

Uiteindelijk ging Jeroen van TV Nieuw Vennep samen met zijn moeder als buddy met de eerste prijs naar huis. Kudelstaarter Rick met vriend Daan werd, een beetje teleurgesteld omdat hij de finale net niet had gewonnen, tweede en Tim uit De Kwakel met buddy Inge kreeg de kleinste beker in handen. Maar omdat deze beker een beetje goud had, werd deze toch wel beschouwd als de mooiste. Dus hij was helemaal blij. Iedereen ging tevreden naar huis met een goodie bag met daarin o.a. dempertjes en een nieuwe grip voor je racket.

Tennis voor iedereen
De G-tenniscommissie kan terugkijken op een gezellige en geslaagde toernooi, waarbij ook de zon het voor de spelers en de toeschouwers, die flink hebben aangemoedigd, een aangename middag maakte. Reden om de G-tennissers vaker uit te nodigen bij TVK voor tennisavonden, toernooitjes en clinics. De commissie hoopt deze groep sporters meer te kunnen bieden met wekelijkse trainingen en een lidmaatschap. En ook meer mensen met een verstandelijke beperking uit de regio kennis te laten maken met deze leuke balsport. Tennis moet voor iedereen mogelijk zijn!

Foto: Foto Koos Paehlig

Gepubliceerd: 30 augustus 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×