Tweede goud voor Jetze Plat, Ruben Spaargaren uitgeschakeld

Aalsmeer/Tokio – Na zaterdag al een gouden plak veroverd te hebben bij de triatlon, was het vandaag weer raakt voor handbiker Jetze Plat. In Tokio was de atleet uit Vrouwenakker veruit de snelste in de tijdrit en won daarmee zijn tweede gouden medaille van deze Paralympische Spelen.

Jetze kwam met één missie naar de Japanse hoofdstad: drie gouden medailles winnen. Deze plak is dus de 2e van de beoogde drie. Woensdag volgt nog de wegrace voor Plat en kan hij zijn trilogie volbrengen!

Voor rolstoeltennisser Ruben Spaargaren zitten de Paralympische Spelen er helaas op. Hij wist bij het herenenkelspel niet door te stoten naar de kwartfinale. Spaargaren verloor in 3 sets van de Brit Alfie Hewett. Ook bij de herendubbel lukte het de Aalsmeerder niet om samen met Carlos Ankers de halve finale te bereiken. Een Japanse duo bleek sterker in de kwartfinale en daarmee eindigt het Olympische toernooi voor Spaargaren, die desondanks terug mag kijken op mooie Spelen!

Gepubliceerd: 31 augustus 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×