Extra papierinzameling Kudelstaart

Kudelstaart – Vanaf zaterdag 11 september start een extra service in Kudelstaart om papier en karton in te zamelen. Op drie locaties staat een deel van de zaterdag een inzamelvoertuig waar inwoners zelf papier en karton naar toe kunnen brengen. De opbrengsten van dit ingezamelde papier en karton zijn zoals gebruikelijk voor de lokale verenigingen.

Er wordt tegenwoordig veel karton ingezameld doordat mensen veel meer online bestellen. Dit karton kan vooral in appartementen zonder opslagruimte moeilijk worden bewaard. Het extra inzamelen gebeurt in de vorm van een pilot tot eind mei 2022.

Wethouder Wilma Alink van Afval: “Wij vinden het belangrijk om papier en karton te recyclen. De oud-papierinzameling in Kudelstaart bleek de afgelopen tijd niet voldoende. We hebben daarom met de verenigingen gekeken naar een goede oplossing voor alle partijen. Ik ben blij dat we nu samen kunnen starten met deze extra inzameling. En als de pilot succesvol is, willen we er ook na mei volgend jaar mee doorgaan.”

Locaties en tijden
Het inzamelvoertuig staat iedere zaterdag:
– Van 9.00 tot ongeveer 11.00 uur bij de sportvelden aan de Wim Kan Dreef
– Van ongeveer 11.00 tot ongeveer 13.00 uur bij Dorpshuis ’t Podium (Kudelstaartseweg 239)
– Van ongeveer 13.00 tot 15.00 uur bij het winkelcentrum aan het Ad Verschuerenplein.

Inzamelen op vrijdag blijft
De service op zaterdag is extra. Dit betekent dat er ook een keer per maand op de eerste vrijdag van de maand papier en karton huis aan huis wordt ingezameld volgens het normale rooster.

Gepubliceerd: 31 augustus 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×