Feestweek 2021 gaat niet door

Aalsmeer – De Feestweek 2021 van Aalsmeer gaat definitief niet door! Dat heeft het bestuur van de Stichting Feestweek Aalsmeer maandagavond 16 augustus bekend gemaakt. Op Facebook zegt het bestuur: “Na uitvoerig overleg, afgelopen weekend, tussen ons bestuur en gemeente Aalsmeer, hebben wij een aantal mogelijkheden besproken om Feestweek 2021 in afgeslankte vorm doorgang te laten vinden. Na alles te hebben overwogen heeft het bestuur maandagavond met pijn in het hart moeten besluiten dat Feestweek 2021 geen doorgang kan vinden.”

De organisatoren vinden dat ze te veel afbreuk zouden doen aan de ‘normale’ Feestweek. Dat is de belangrijkste reden om twee weken voor de opbouw, toch te stoppen. Volgens de huidige coronamaatregelen zouden er slechts 750 bezoekers mogen worden toegelaten en moeten alle zijwanden van de tent open. Dit levert weer risico’s op voor de openbare orde. “Uiteindelijk blijven er meer minpunten dan pluspunten over, waardoor dit voor ons de enige juiste beslissing is, want Feestweek Aalsmeer moet voor zoveel mogelijk mensen zijn”, stelt het bestuur.

Er wordt contact gezocht met de sponsoren en iedereen die een toegangskaart heeft gekocht. De bestuurders wensen in hun bericht Vuur en Licht een fantastisch evenement toe en SPIE en de braderie sterkte bij het nemen van hun beslissing. Zij sluiten af met een optimistisch: “Tot volgend jaar!” Laten we het hopen!

Foto: Het Feestweekjournaal van vorig jaar.

Gepubliceerd: 16 augustus 2021

Meer nieuws

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×