Jazzweekend in teken van Ella Fitzgerald en Louis Armstrong

Aalsmeer – KCA-jazz staat in de startblokken voor het komende seizoen en gaat 27, 28 en 29 augustus los met het themaweekend ELLA & LOUIS in BACCHUS. Trompettist Louis Armstrong, de geniale grondlegger van de jazz, werd 120 jaar geleden geboren en is 50 jaar geleden overleden. Ella Fitzgerald, verreweg de bekendste en beroemdste jazz-zangeres, is 25 jaar geleden overleden. Ella & Louis zijn misschien het bekendste duo uit de jazzgeschiedenis: ‘a match made in heaven’, schreef een muziekcriticus ooit.

Vrijdag
Trompettist/zanger Michael Varekamp met Peter Verhas klarinet en saxofoon, Harry Kanters piano, Harry Emmery bas, Erik Kooger drums. De ‘Louis Armstrong Celebration Band’ speelt in de klassieke ‘All Star’ bezetting van Louis en legt zich toe op het repertoire dat Uncle Satchmo speelde in de jaren ’40 en ’50, met soms een stap in de ‘Hot Five’.
Aanvang 21.00 uur

Zaterdag
Trompettist Loet van der Lee met Bert Baars tenorsaxofoon, Jos van Beest piano, Erik Schoonderwoerd bas, Ben Schröder drums. Loet van der Lee is een trompettist in de beste jazztraditie. Er is in de ontwikkeling van de jazztrompet een rechte lijn te trekken van Louis Armstrong naar Roy Eldridge, Dizzy Gillespie en Miles Davis – en vervolgens naar alle trompettisten in de moderne jazz. Loet van der Lee is daarvan een lichtend voorbeeld.
Aanvang 21.00 uur

Zondag
Zangeres Mirjam van Dam met Mark van der Feen piano, Sven Schuster contrabas, Joost Kesselaar drums. Mirjam van Dam is een door de wol geverfde zangeres die van alle markten thuis is. Zij maakte onder meer furore met de jazz/theatervoorstelling ‘ELLA, een muzikale ode aan Ella Fitzgerald’.
Aanvang  15.00 uur

Kaarten
Tickets verkrijgbaar bij de KCA Ticketshop op www.skca.nl. Entree: € 20,00 per concert  – Jazzclubleden € 15,00. Combikaart voor alle drie concerten: € 50 – Jazzclubleden € 40

Corona
De ‘anderhalve-meter-regel’ zal er in augustus nog gelden, maar ook dan kunnen in elk geval 50 zitplaatsen worden bezet. Of er verder nog veiligheidsmaatregelen in acht moeten worden genomen blijft af te wachten.

Foto: Visitaalsmeer.nl

Gepubliceerd: 17 augustus 2021 om 6:00 uur, geschreven door Frederik Tijssen

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×