Ikebanaworkshop in kader van kunstproject De Elementen

Aalsmeer – Ikebana is een Japanse bloemschikkunst die al eeuwenlang wordt beoefend. Verbondenheid met de natuur en de innerlijke beleving van de seizoenen zijn belangrijke onderdelen. Gevoelens die worden opgeroepen door de natuur, de materialen, de kleuren en de emoties van het moment worden weerspiegeld in het arrangement.

De meest moderne stroming binnen ikebana is de Sogetsu-school. Bij Sogetsu Ikebana zijn de klassieke ikebanaregels nog steeds van toepassing, maar is er meer ruimte voor individuele creativiteit. De Sogetsu Branch Nederland beoefent deze kunstvorm in Nederland en telt ca. 150 leden. Een aantal kunstenaars/docenten exposeert deze zomer in de tuin van het Flower Art Museum en de Historische Tuin Aalsmeer, als onderdeel van kunstproject De Elementen.

Donderdag 19 augustus is in het FAM een kennismakingsworkshop Sogetsu Ikebana voor iedereen die het leuk vindt om deze bijzondere kunstvorm te leren kennen. Kunstenaars Desiree van Vliet en Jean Brouwers leggen uit waar Ikebana en Sogetsu voor staan. Daarna gaan de deelnemers zelf aan de slag om een schikking te maken. Twee soorten schikkingen komen aan bod: rechtop en schuine stijl.

De workshop begint om 13.30 uur en duurt tot ca. 16.00 uur. Kosten zijn € 45 p.p. (FAM-vrienden € 42) Dit is inclusief een  Nageire’ (vaas), plantmateriaal, koffie/thee en museumentree. De aanschaf van een ‘kenzan’ (prikker) ter plaatse is optioneel. Er is plek voor maximaal 12 deelnemers. Aanmelden kan via: info@flowerartmuseum.nl of tel. 0297-364400.

Foto: Desiree van Vliet en Jean Brouwers | FAM

Gepubliceerd: 6 augustus 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×