Oud Aalsmeer in Beeld over 100 jaar bloemenveilingen

Radio en TV Aalsmeer en Stichting Oud Aalsmeer werken samen. Elke maand wordt op het lokale tv-kanaal een historische film uitgezonden onder de noemer Oud Aalsmeer in Beeld. Ook op de radio wordt hier aandacht aan besteed.

De film van augustus is ‘Bloemenveilingen 100 jaar’. Deze film is samengesteld door Henk van Leeuwen,  Jan Pannekoek en Jan Ran en uitgegeven door de Stichting Oud Aalsmeer ter gelegenheid van 100 jaar bloemenveilingen in Aalsmeer in 2012. De film bevat beelden uit de periodes 1920 – 1940, 1940 – 1960, de nieuwbouw na 1970, 10 jaar VBA en de verdere groei daarna.

De film wordt tweemaal op tv uitgezonden. Vrijdag 20 augustus is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 21 augustus, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. De uitzending op zaterdag wordt voorafgegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer. Het interview door presentator Jan van Veen is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer en begint omstreeks 12.45 uur.

TV Aalsmeer is bij abonnees van Caiway te vinden op kanaal 12 en bij gebruikers van KPN/XS4ALL/Telfort op kanaal 1389. Meer informatie: www.radioaalsmeer.nl.

Oud Aalsmeer in Beeld is een netwerk voor verzamelaars en hobbyisten van beelden uit vroeger tijden (foto, dia en film/video) van Aalsmeer, Kudelstaart en Rijsenhout. Deze groep van Oud Aalsmeer bestaat momenteel uit 21 enthousiaste hobbyisten en heeft zich ten doel gesteld de enorme collectie filmbeelden te ontsluiten voor het publiek. Op de website van de stichting wordt elke maand een historische film geplaatst die een maand lang te zien is.

Foto: Bouw bloemenveiling - foto: Oud Aalsmeer

Gepubliceerd: 16 augustus 2021 om 17:30 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×