Servicepunt Energieadvies biedt gratis energieadvies

Aalsmeer – Sinds 1 juli ondersteunt het Servicepunt Energieadvies VvE’s, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en (kleine) particuliere verhuurders in Aalsmeer en Kudelstaart met advies over het verduurzamen van hun gebouwen. Daarnaast wordt procesbegeleiding aangeboden om de verduurzaming daadwerkelijk uit te voeren.

Tijdelijk gratis advies
Wethouder Duurzaamheid Wilma Alink: “Veel VvE’s en maatschappelijke organisaties kunnen energie en dus ook geld besparen. Bijvoorbeeld door het beter inregelen van de cv-ketels en/of kleine isolatiemaatregelen te nemen rondom de stookinstallatie en leidingen. Wij willen hier graag bij helpen”.

De gemeente biedt eenmalig vijf VvE’s met een collectieve cv-ketel of maatschappelijke organisaties met minimaal 2 cv-ketels gratis advies aan. Zo kunnen zij snel inzicht krijgen hoe ze met een collectieve cv-ketel energie kunnen besparen. Een extern adviesbureau voert het onderzoek uit naar de stookinstallatie, het leidingenwerk en het warmteafgiftesysteem op zoek naar verbeterpunten.

Hierdoor krijgen de VvE’s en maatschappelijke organisaties inzicht in de mogelijke verduurzamingsmaatregelen en de terugverdientijd. Heeft u interesse? Neem dan contact op via servicepuntenergieadvies@aalsmeer.nl .

Voor meer informatie kunnen geïnteresseerden terecht op: aalsmeer.nl/servicepuntenergieadvies. Particuliere woningeigenaren kunnen nog altijd terecht bij het Regionaal Energieloket.

Gepubliceerd: 31 augustus 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×