Bloemencorso door de jaren in ‘Oud Aalsmeer in Beeld’

Radio en TV Aalsmeer en Stichting Oud Aalsmeer werken sinds dit jaar samen. Elke maand wordt op het lokale tv-kanaal een historische film uitgezonden onder de noemer Oud Aalsmeer in Beeld. Ook op de radio wordt hier aandacht aan besteed.

De film van oktober is ‘Bloemencorso door de jaren heen’. Deze film is beschikbaar gesteld door Ton Offerman en bewerkt  door Dick P. van der Zwaard voor Oud Aalsmeer in Beeld. Het betreft een vijftal films die het corso door de jaren in beeld brengen gedurende 34 minuten. De oudste opnamen dateren uit 1955, 1956 en 1959, niet bekend is wie deze films gemaakt heeft. De film uit 1972 gemaakt van het 25ste corso is gefilmd door Daan Offerman en de laatste film uit 1987 gemaakt bij het 40ste corso is gemaakt door Hanoff Video (Ton Offerman en Bert de Haan).

De film laat de ontwikkeling van het corso zien, niet alleen het bloemwerk en opbouw van de praalwagens maar ook die van de figuratie op en om de corsowagens. Daarnaast zien we de veranderingen die het dorp Aalsmeer heeft ondergaan in een tijdsbestek van 30 jaar. De film bevat beelden van het Schinkeldijkje, Seringenpark, Rozenstraat, Raadhuisplein en andere straten in Aalsmeer. Er zijn beelden te zien van het corso in Amsterdam zowel op de Dam als bij het Olympisch Stadion.

De film wordt tweemaal op tv uitgezonden. Vrijdag 1 oktober is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 2 oktober, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur.

TV Aalsmeer is bij abonnees van Caiway te vinden op kanaal 12 en bij gebruikers van KPN/XS4ALL/Telfort op kanaal 1389. Meer informatie: www.radioaalsmeer.nl.

Gepubliceerd: 28 september 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×