Column Ernst de Jong: 'Ga toch gewoon regeren'

Ernst de Jong is een 56-jarige geboren Amsterdammer die sinds 2006 in Nieuw Oosteinde woont. Hij werkte 28 jaar als handelaar in grondstoffen, maar timmert dit jaar als zelfstandig ondernemer aan de weg. Naast diverse opdrachten als Consultant en Interim Manager, verkoopt hij bestaand hout, uit Rusland in de Benelux. Dit hout wordt weer gebruikt in het interieur of er worden weer meubels van gemaakt. Schrijven vindt hij leuk, vandaar dat hij zich aansloot bij de redactie van Radio Aalsmeer en nu ook als columnist. Iedere twee weken verschijnt er een pennenvrucht van zijn hand. Vandaag column nummer 38: ‘Ga toch gewoon regeren’.

Jazeker, het is alweer zo’n half jaar geleden dat we naar de stembus gingen en helaas hebben we tot op de dag van vandaag geen regering die de hoognodige problemen, waarmee we hebben te dealen, kan aanpakken. Mevrouw Kaag, die het hardst riep dat het om de inhoud moest gaan, is door de mand gevallen. Het is nu wel duidelijk dat de kop van Rutte er af moest zodat zij op het rode pluche kon zitten als de nieuwe premier van dit gave landje.

Wanneer je naar de verkiezingsuitslag kijkt, lijkt het soms dat wij in Nederland enorm verdeeld zijn. Wanneer je echter de programma’s naast elkaar legt, valt het nogal mee en hebben we te maken met, enkele uitzonderingen daargelaten, nette partijen die niet extreem rechts of extreem links zijn. Met dit gegeven in gedachte kan eenieder weldenkend mens zonder enige problemen een meerderheidsregering vormen hetgeen recht doet aan de verkiezingsuitslag.

In het onwaarschijnlijke geval dat de heer Remkes mijn advies zou inwinnen dan stel ik het volgende voor: De huidige regeringspartijen zonder D66 (VVD, CDA, CU), gaan, nu D66 erbuiten wordt gelaten, een regering vormen met de PvdA en GroenLinks. Het bezwaar van de VVD en het CDA dat er te veel linkse partijen aan de regeringsploeg meedoen is reeds vervallen en dus kunnen GroenLinks en de PvdA rustig aanschuiven. Ik zou de Partij voor de Dieren (niet links, niet rechts) aan deze ploeg toevoegen zodat er ook voldoende aandacht wordt geschonken aan dier en milieu in combinatie met klimaatveranderingen, zodat wij voldoende rekening houden met de toekomstige generaties van wie wij deze planeet te leen hebben. Voilà, een meerderheidsregering die kan steunen op 76/77 zetels.

Wanneer de partijen gemotiveerd zijn om te regeren dan is dat regeerakkoord zo geschreven. Desnoods gaan deze lijsttrekkers heerlijk ‘veganistisch’ eten met een glaasje biologische wijn, hetgeen een eerste aanzet van teambuilding zou kunnen zijn. Ik ben er oprecht van overtuigd dat, wanneer onze volksvertegenwoordigers hun functie en mandaat serieus nemen, we binnen 2-3 weken een nieuwe regering zouden kunnen hebben.

Nu maar hopen dat ze de website van Radio Aalsmeer in de gaten houden en dit gratis advies ter harte nemen.

Ernst de Jong

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 19 september 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×