Dag van de Scheiding: Extra aandacht hulp bij scheiding

Aalsmeer – Jaarlijks gaan ongeveer 30.000 stellen uit elkaar en krijgen ongeveer evenveel kinderen te horen dat hun ouders gaan scheiden. De gemeente Aalsmeer besteedt daarom rond de Dag van de Scheiding (10 september) extra aandacht aan de hulp die er is voor kinderen en volwassenen.

“Een scheiding kan veel negatieve consequenties hebben. Niet alleen voor volwassenen maar ook voor hun kinderen. Dit kan zich bij kinderen op verschillende manieren uiten. Slechter slapen, minder goed presteren op school en baldadig gedrag”, zegt wethouder jeugd Bart Kabout. “Zo’n 60% van de jongeren in de jeugdbescherming en 45% in de jeugd- en opvoedhulp komen uit een scheidingssituatie. We willen ouders en kinderen steunen om problemen en escalaties te voorkomen”.

Cursussen en bijeenkomsten
De gemeente Aalsmeer werkt samen met verschillende partners om hulp te bieden. Dat kan op ieder moment: als er vaak ruzie is, stellen overwegen om te gaan scheiden of als zij al in scheiding liggen. Zijn er vragen rondom de scheiding, bijvoorbeeld over wat er allemaal bij komt kijken? Dan kunnen bijvoorbeeld de maatschappelijk werkers van Participe Amstelland hierbij helpen met een (telefonisch) spreekuur.

Kinderen tijdens de scheiding
Niet alleen ouders, maar ook kinderen kunnen vragen hebben bij een scheiding en verlangen naar steun van vader of moeder. Om hierbij te helpen is er bijvoorbeeld Dappere Dino’s van Levvel, een cursus van 12 bijeenkomsten waarin kinderen middels een handpop leren met de scheiding om te gaan.

Meer informatie
Het volledige hulpaanbod is te vinden op aalsmeer.nl/echtscheiding. Wilt u meer informatie over scheiden met kinderen? Dan kunt u terecht op: aalsmeer.nl/scheidenmetkinderen.

Gepubliceerd: 9 september 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×