Straatnamen ‘aangepast’ voor verdwijnende plant- en diersoorten

Aalsmeer – Honderden mensen zijn zondagochtend wakker geworden in een ‘andere’ straat. Straatnaambordjes zoals Anjerlaan en Waterhoenstraat zijn in Aalsmeer veranderd in AnjerWEG en WaterhoenWEG om aandacht te vragen voor de natuurcrisis. “Als de politiek nu geen actie onderneemt tegen de hoge uitstoot van stikstof die neerslaat in onze natuur, dan bestaan deze planten en dieren straks alleen nog als straatnaam”, benadrukken initiatiefnemers Greenpeace & Friends.

De actie wordt in het hele land uitgevoerd door meer dan 300 vrijwilligers van Greenpeace en andere natuurliefhebbende organisaties. Duizenden straatnaambordjes met kwetsbare plant- en diersoorten worden aangepast met het woord WEG en een QR code die leidt naar een website met meer informatie over de natuurcrisis.

Greenpeace en de andere natuur- en milieuorganisaties roepen de formerende partijen en de Tweede Kamer op om snel met de benodigde maatregelen te komen om de hoge stikstofuitstoot terug te dringen en de natuur te beschermen en te herstellen. De urgentie is hoog! Bijna 90% van de Nederlandse beschermde natuurtypen verkeert in matige tot slechte staat. “Kortom, onze meest kwetsbare natuur vraagt nu om actie van de overheid”, aldus de natuur- en milieuorganisaties.

Gepubliceerd: 5 september 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×