Vuur en Licht op het Water, maar met aanvullende regels

Aalsmeer – De domper was groot toen bleek dat de Aalsmeerse Feestweek niet door kon gaan, maar gelukkig zijn een aantal evenementen uit die week onder strikte voorwaarden wel mogelijk. Zo heeft de organisatie van Vuur en Licht op het Water in nauw overleg met de gemeente besloten het evenement dit jaar wel door te laten gaan, hetzij aangepast op de geldende coronamaatregelen. En het belooft op zaterdag 4 september in alle opzichten een bijzondere editie te worden, waarbij ook Radio Aalsmeer een belangrijke rol vervult! Zie: Radio Aalsmeer verzorgt pre-party en muziek vuur en licht op het water.

Aanpassingen gelden voor bezoekers, mensen die verblijven op de verlichte boten (beiden in de openbare ruimte) en voor gasten van de besloten party naast de Watertoren.

Regels openbare ruimte
– Mensen in de openbare ruimte op het land én op het water zijn zelf verantwoordelijk voor naleving van de Corona maatregelen. Houd minimaal anderhalve meter afstand (leden van het zelfde huishouden/woonadres uitgezonderd).
– Heeft u Corona gerelateerde klachten dan blijft u thuis! Zelfs als deze mild zijn kunt u anderen besmetten en laat u z.s.m. testen.
– Als u een zelftest wilt doen voor of na Vuur en Licht dan kunt u deze hier aanvragen.
– Feesten in de openbare ruimte op het land én op het water (feestpontons e.d.) worden niet toegestaan. Hier zal scherp op worden gecontroleerd en direct worden ingegrepen op basis van de Corona wetgeving of de APV.
– Ook op de ringvaart zal hierop gecontroleerd worden.

 Voldoende veilige ruimte
– Om bezoekers ruimte te bieden om voldoende afstand te houden zijn enkele wegen ruimer opengesteld dan andere jaren. De Stommeerweg / Kudelstaartseweg worden vanaf 21.00 uur afgesloten tussen de 1e J.C. Mensinglaan en de Bachlaan.
– Het oevergebied tussen de watertoren en het surfeiland wordt tijdelijk opengesteld voor toeschouwers. De aanwezige hekken zijn dan verwijderd.
– Ook het surfeiland is toegankelijk. Het gebied aan de waterzijde van restaurant ‘On the Rock’ zal afgesloten zijn tijdens het vuurwerk.
– Bij oplopende drukte kan de organisatie in overleg met de gemeente en politie besluiten dat het maximum aantal bezoekers is bereikt om veilig afstand te houden. Het gebied wordt dan afgesloten voor nieuwe bezoekers. Nieuwe bezoekers worden in dat geval gevraagd elders rond de plassen het vuurwerk en de bootjes te bekijken. Het gebied verlaten kan altijd. Indien u de drukte wilt vermijden, zoek dan van tevoren al een ander mooi plekje rond de plassen op om dit te bekijken.
– Rond de watertoren wordt hard gewerkt aan een nieuwe wandelpromenade aan het Waterfront. Door de werkzaamheden die hier in volle gang zijn is het niet veilig om het terrein noordelijk van de watertoren open te stellen. Ga niet achter de hekken, het terrein is (zeker in het donker) gevaarlijk. Bovendien kan het een boete opleveren.

Vervoer/parkeren
– Kom zoveel mogelijk met de fiets of lopend. De wijken grenzend aan het gebied rond de watertoren worden tijdens het evenement afgesloten, behalve voor autoverkeer van bewoners uit die wijken.
– Komt u toch met de auto dan vragen u te parkeren op de parkeerplaatsen bij zwembad de Waterlelie, FC Aalsmeer of bij de brandweerkazerne.
– Mensen die buiten Aalsmeer wonen adviseren wij om niet naar Aalsmeer te komen. Parkeren in het gebied is moeilijk. Tevens is de bereikbaarheid van Aalsmeer deze weken moeizaam door de vele (verlengde) werkzaamheden aan hoofdwegen en rotondes.

Opvolgen instructies
– Luistert u goed naar de aanwijzingen van de organisatie, beveiliging, politie en gemeente. Wees vriendelijk voor hen én voor elkaar. Er zijn een 10-tal boten op het water van politie, handhaving, brandweer en de organisatie die toezien op naleving van de regels. Op het land is dit toezicht natuurlijk ook aanwezig.
– Om teleurstelling te voorkomen als het gebied rond de watertoren te vol is, adviseren wij u zoveel mogelijk een mooie plek rond de plassen elders op te zoeken om het vuurwerk en/of de verlichte boten te bekijken.
– Als u liever thuisblijft kunt u ook van deze speciale editie genieten via Radio Aalsmeer.

Goede voorbeeld
Na lange tijd van beperkende maatregelen kijken wij met z’n allen uit naar de prachtige verlichte boten en vuurwerkshow. Wij kunnen dat alleen met elkaar op een veilige en verantwoordelijke manier doen. Geniet, houd voldoende afstand en wees aardig voor elkaar. Laten we als Aalsmeer een goed voorbeeld geven.

Meer informatie over het evenement Vuur en Licht op het Water vindt u op www.vuurenlichtophetwater.nl

Gepubliceerd: 1 september 2021 om 7:31 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×