"We moeten beginnen met de gebruikers aan te pakken"

Aalsmeer – In de Week van de Veiligheid heeft de gemeente Aalsmeer de beschikking gekregen over een nieuwe (CO2 neutrale) tekstkar voor de politie, die afgelopen woensdag door de burgemeester aan het basisteam politie Aalsmeer-Uithoorn, in de persoon van het nieuwe plv sectiehoofd districtsleiding Amsterdam Zuid Marjolein Hendriks, werd overhandigd. En dat in de Week van de Veiligheid waar de mogelijkheid iedereen wordt geboden zonder strafvervolging wapens in te leveren. Er zijn volgens Tanja Höing, basisteamleiding Aalsmeer-Uithoorn, reeds diverse wapens ingeleverd.

Mensenhandel
Er is inmiddels een speciaal programma van de gemeente, politie en andere overheidsdiensten, ‘weerbare sierteelt’, van Westland tot Haarlemmermeer en via Aalsmeer tot Hilversum. Bedoeld om de sierteelt tegen (drugs)criminaliteit weerbaar(der) te maken. En ook om een vinger achter de mensenhandel te krijgen. Niet alleen voor de migrantenproblematiek, maar eveneens illegale prostitutie c.q. seksuele uitbuiting, die ook in Aalsmeer aanwezig is zoals burgemeester Gido Oude Kotte (voorzitter regionale mensenhandel tafel Amsterdam-Amstelland) aangaf. Schrijnende voorbeelden uit het land werden door de burgemeester gegeven zoals minderjarige meisjes die na twee jaar gedwongen prostitutie zover gaan dat ze andere minderjarige meisjes “werven”.

Wijkagent
Volgens Marjolein Hendriks mogen we ons in Nederland gelukkig prijzen met de aanwezige infrastructuur, zowel digitaal als organisatorisch. Dat vergroot de kans op succesvolle opsporingen. Maar het begint, volgens Oude Kotte bij de wijkagent, die ontsporingen bij de jeugd ziet ontstaan en daar op kan ingrijpen en vooral het aanpakken van de gebruiker. Als de vraag maar vermindert en hopelijk ooit verdwijnt!

Donkere Dagen Offensief
Voor Aalsmeerse inwoners was er al het politieloket in het raadhuis, echter wat ver weggestopt. Inmiddels is het loket duidelijker zichtbaar verplaatst in het gemeentehuis naar de entreezijde van de Burgerzaal. Tevens is burgemeester Oude Kotte erg tevreden over het huidige team wijkagenten, waarvan de wijkagent Frans van Uxem van Kudelstaart aanwezig was. De ogen en oren van de wijk die o.a. de eerste signalen van ontsporing van jongeren kunnen herkennen en daarop anticiperen.

Met de tekstkar zullen zeker de komende weken de boodschappen op alertheid van de bewoners voor o.a. inbrekersgevaar getoond worden. Tanja Höing: “Het is de start van Het Donkere Dagen Offensief.

Foto: Sem van Hest

Gepubliceerd: 15 oktober 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×