Young Impact nam Yuverta vmbo Aalsmeer over

Aalsmeer – Een evenement rondom burgerschapsontwikkeling stond al jaren in de planning, maar door de Coronamaatregelen kon het steeds geen doorgang vinden. Vrijdag 1 oktober was het dan eindelijk zover! Alle reguliere lessen op Yuverta vmbo Aalsmeer (voorheen Wellantcollege de Groenstrook) vielen uit en de school werd overgenomen door Young Impact. De dag stond in het teken van empowerment, impact maken en burgerschapsontwikkeling. Aan de hand van vijf thema’s gingen de leerlingen de uitdaging aan. De leerlingen hadden een dag om niet te vergeten.

Deze take-over stond in het teken van impact maken en het ontdekken en ontplooien van eigen talenten. Toen de leerlingen op school kwamen, viel al direct op dat verschillende borden waar normaliter de schoolnaam prijkt waren afgeplakt. Leerlingen verzamelden in de aula en werden vervolgens naar buiten toe geleid naar het schoolplein. Young Impact had hier een podium neergezet mét dj.  Deze zorgde ervoor dat er een feestelijke stemming bij de leerlingen werd aangewakkerd.

Vijf thema’s
Na deze muzikale opstart begonnen de groepen met een Young Impact-training. De trainers van Young Impact zorgden ervoor dat leerlingen konden ervaren dat zij écht verschil kunnen maken. Leerlingen werden uitgedaagd na te denken over één van de vijf thema’s: klimaat, maatschappij, gezondheid, diversiteit en gelijke kansen. Wat betekent dit thema voor hen, en wat kun je doen om problematiek rondom deze thema’s op te lossen? Vervolgens volgden de klassen een ‘Uit je comfort zone’-sessie. Een deel van de klassen volgde een haka-workshop, en een ander deel kreeg de kans reptielen van heel dichtbij te zien. Deze workshops waren bedoeld om los te komen van hetgeen dat bekend was en de leerlingen voor te bereiden op de middag: De Challenge.

Challenge
Alle leerlingen van Yuverta vmbo Aalsmeer werden verdeeld over de vijf verschillende thema’s. Eerst volgden zij een les over het onderwerp, om vervolgens aan de slag te gaan met een uitdaging. Zo ging team Klimaat op pad in de wijk rondom de school om zwerfafval op te ruimen, dit werd met veel enthousiasme gedaan waardoor we veel plastic hebben opgeruimd! Andere challenges bestonden uit het inzamelen van spullen voor Dorcas, het wassen van ramen, of het maken van posters over gezondheid. Het schoolplein én de gevel zijn bovendien prachtig opgesierd met onder andere een regenboog zebrapad en boodschappen over diversiteit.

De dag werd passend afgesloten met een optreden van niemand minder dan Supergaande, bekend van het YouTube-kanaal en hits als ‘Pardon? Doe normaal!’. De leerlingen hebben genoten en veel geleerd, in het bijzonder: íedereen kan impact maken!

Gepubliceerd: 4 oktober 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×