Succesvolle bijeenkomst 'Pedagogen op het Veld'

Aalsmeer – Afgelopen maandag was de eerste bijeenkomst van het project ‘Pedagogen op het Veld’ in de kantine van FC Aalsmeer. Trainer Mark van Dieren gaf uitleg over gedrag, agressie en hoe je daar als vrijwillig trainer goed mee om kunt gaan. Alles begint met het herkennen van gedrag door middel van een gedragsmatrix. Die matrix werd met elkaar bekeken en besproken. Trainers werden o.a. bewust gemaakt van hun eigen referentiekader ten opzichte van de richtlijnen van de club.

Ervaringen
Na afloop van de theorie was er ruimte voor de bespreking van casussen over gedrag op het sportveld. Wim van Zwieten en Hans van Kasteren kwamen aan het woord over hun ervaringen bij RKDES in Kudelstaart.

Volgende bijeenkomst
In het nieuwe jaar volgt een tweede bijeenkomst met als thema ‘Ouders langs de lijn’. Daarin komt aan bod hoe om te gaan met ouders van kinderen die je training geeft. De bijeenkomsten zijn gratis toegankelijk voor alle trainers en coaches die actief zijn binnen het Aalsmeerse verenigingsleven.  Meer informatie via Tessa Westerhof van Buurtwerk: tessa.westerhof@buurtwerk.nl.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 4 november 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×