Teddy Kleijberg en Sinterklaas in eerste 'EchtWel'

Donderdag 2 december om 19.00 uur wordt de eerste uitzending van het kinderprogramma ‘EchtWel’ uitgezonden. Maandelijks zal programmamaker Esther Sparnaaij een kind te gast hebben die iets echt interessants te vertellen heeft.

Deze uitzending is Sinterklaas de eerste gast van Esther. Heb je vragen voor de goedheiligman? Stuur dan een mail naar esther@radioaalsmeer.nl. De leukste vragen worden aan hem voorgelegd.

Ook is de 16-jarige Teddy Kleijberg (16) te gast. Haar hobby’s zijn schrijven, lezen (Harry Potter), tekenen, schilderen en voltige. Ze schrijft al van jongs af verhaaltjes en gedichtjes. Teddy is 1,5 jaar geleden gediagnostiseerd met autisme en dit is een van de dingen waarover ze schrijft in haar gedichtenbundel “Sta op en vlieg”, die op 19 november uitkwam. Gedichten over autisme, pesten en opgroeien.

Teddy heeft altijd het gevoel gehad dat anderen haar niet begrepen. Schrijven is haar reddingsboei. In deze gedichtenbundel legt ze alles bloot: leven met autisme, traumatische jeugdervaringen, pesten, opgroeien in onbegrip. Maar ook de vreugdevolle momenten komen aan bod: haar vriendschappen, haar familie en liefde.

Fragment uit het boek:
“Jezelf zijn voelt als een ravijn oversteken op een koord, ik ben vaak genoeg gevallen.
Geduwd door de haters met z’n allen.
En nu sta ik weer aan de rand van het ravijn, voor de keuze een stem of een echo te zijn.”

Foto: Teddy Kleijberg

Gepubliceerd: 30 november 2021

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×