Met Hans van Wirdum verdwijnt weer een ambacht

Aalsmeer – Per 1 januari 2022 verdwijnt er weer een ambacht en tevens een begrip uit Aalsmeer. Na 56 jaar het ambacht te hebben uitgeoefend, zal Hans van Wirdum, ook wel Hakkie, Vetleer of Lappie genoemd, op 73-jarige leeftijd stoppen als schoenmaker. Nog even snel helpt hij op zijn laatste werkdag een oudere dame met het aanzetten van een knoop aan haar broek en repareert hij een laatste paar schoenen om dan de deuren voor altijd achter zich te sluiten.

Schoenmaker van Wirdum is een begrip in Aalsmeer, vele mensen kennen Hans van Wirdum dan ook persoonlijk, dit is ook terug te lezen aan de vele warme reacties op een Facebookbericht van Ben waarin Hans veelal wordt bedankt voor wie hij is en altijd is gebleven.

Het ambacht schoenmaker is een ambacht wat langzamerhand verdwijnt uit het straatbeeld, ook in Aalsmeer zal het een gemis worden want dit ambacht is jarenlang met veel liefde uitgevoerd.

In het pand komt kinderkledingzaak en lunchroom Teddy’s Town.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 31 december 2021 om 14:58 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×