Brandweer rukt uit voor schoorsteenbrand

Aalsmeer – De Aalsmeerse brandweer is zaterdagavond rond 18.00 uur uitgerukt voor een schoorsteenbrand in een woning aan de Meervalstraat (Hornmeer). De hoogwerker werd ingezet om met behulp van een ramoneur de brandende roetdeeltjes te verwijderen. Voorafgaand aan het vegen is met een warmtebeeldcamera gekeken of de brand zich buiten het schoorsteenkanaal had verspreid. De brandweer heeft de schade kunnen beperken door snel te handelen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen en is er hooguit sprake van materiële schade.

De brandweer adviseert om schoorstenen jaarlijks te laten vegen door een erkende schoorsteenveger. Indien je de open haard vaak gebruikt, is het raadzaam om een emmer zand in de buurt te houden of zout, hiermee kan je de open haard snel blussen omdat het zuurstof direct aan het vuur wordt onttrokken. Indien je blust met water ontstaat er stoom, 1 liter water wordt omgezet in 1700 liter stoom en dat kan zorgen voor een explosie.

 

Foto: Egon Jansen

Gepubliceerd: 22 januari 2022 om 19:50 uur, geschreven door Egon Jansen

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×