Bewoners Geerland willen veiligere verkeersafhandeling

Kudelstaart – Bewoners van de straat Geerland in Kudelstaart maken zich zorgen over de verkeerssituatie zoals die gaat ontstaan op de Bilderdammerweg na de realisatie van de nieuwe wijk Westeinderhage. Dat wordt gesteld in een brief die is verspreid onder bewoners van Geerland. De initiatiefnemers geven aan dat er in 2017 naar aanleiding van door de gemeente georganiseerde ‘omgevingsparticipatie’ een verkeersonderzoek is uitgevoerd. Daaruit kwam een aantal aanbevelingen als randvoorwaarde naar voren. “Sinds deze informatieavonden in 2017 en 2018 heeft de gemeente niets meer laten horen. Wel bleek afgelopen zomer dat de plannen waren aangepast”, staat in de brief te lezen.

De gewijzigde plannen bevatte echter niet de aanbevelingen uit het verkeersonderzoek. Er komt een vrijliggend fietspad, maar dat sluit niet aan op de bestaande fietsstructuur. Er komen geen snelheidsbeperkende maatregelen en de hoofdontsluiting komt als gelijkwaardige kruising tegen over de ingang naar Geerland.

Doorgaande route
De actievoerende bewoners vinden dat de verkeersdruk op de Bilderdammerweg te hoog wordt, terwijl de weg daarvoor niet geschikt is. Ook zijn zij bang dat het nu doodlopende Geerland aangesloten wordt op de Hoofdweg en een doorgaande route gaat worden.

Zienswijze
In september 2021 werd de verantwoordelijke wethouder gevraagd door enkele Geerland bewoners hierover in overleg te gaan. “De gemeente wilde echter pas in december het gesprek aangaan toen de plannen al ter visie waren gelegd.”
Daarom stellen de Geerlanders dat er niets meer rest dan een zienswijze in te dienen. In de brief worden bewoners opgeroepen zich aan te sluiten bij het initiatief hiertoe.

Gepubliceerd: 22 januari 2022 om 12:27 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×