Burgemeester vraagt in brief om liefde en begrip

Aalsmeer/Kudelstaart – Op zaterdag 8 januari viel op ieder adres in Aalsmeer en Kudelstaart een brief op de deurmat van hun burgemeester. De brief, gedateerd op 3 januari, begint opvallend met de aanhef “Lieve inwoners”. Vervolgens stelt Gido Oude Kotte dat kerst een wereldwijd momentum van verzoening en verdraagzaam hoort te zijn. Toch twijfelt hij daar aan, want hij merkt dat de standpunten over de huidige coronacrisis ver uit elkaar liggen. “Verdeeldheid is een onderdeel van ons geworden en de onverdraagzaamheid lijkt de overhand te nemen. De scherpe, harde soms harteloze wijze waarop wij ons daarover naar elkaar uiten maakt het er niet dragelijker op. Het maakt ons bot”, aldus de burgemeester.

Iedereen heeft volgens Oude Kotte een mening, zo ook hijzelf. “Maar we moeten blijven samenleven. We moeten leren accepteren dat het virus onderdeel is van ons leven”. Hij kan zich voorstellen dat er gevoelens van boosheid, verwijten en frustratie zijn. Daarom roept Oude Kotte op tot meer liefde en begrip voor elkaar. “We hebben elkaar hard nodig. Denk aan elkaar. Denk bijvoorbeeld aan onze lokale ondernemers. En denk aan je naasten en hun gezondheid en probeer je echt aan de basismaatregelen te houden. Mensen verdraag elkaar! We moeten het met elkaar doen.”

De burgervader eindigt zijn brief met een wens voor een buitengewoon hoopvol, gezond en gezegend nieuw jaar.
De volledige brief is hier te lezen.

Gepubliceerd: 8 januari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×