Slager Maarse stopt ermee

Aalsmeer – Per 1 februari stopt er wederom een bekende middenstander in de Zijdstraat. Slager Maarse sluit dan definitief zijn deuren. Omdat te veel investeringen worden gevraagd, is Maarse genoodzaakt deze beslissing te nemen. Na vier generaties stopt daarom de slagerij in het karakteristieke pand aan de Zijdstraat. De vijfde generatie, zoon Stan, welke vele jaren actief was in de slagerij, heeft besloten als procesoperator bij een groot staalconcern in IJmuiden aan het werk te gaan.

Maarse was een slager van de oude stempel. Vier generaties lang stonden kwaliteit en het ambacht voorop. Het enige wat hier na 1 februari nog van overblijft zijn de herinneringen aan de heerlijke ambachtelijke worsten en overheerlijke erwtensoep, welke de familie Maarse volgens eigen recept vervaardigde.

Na de sluiting van de schoenmakerij van Van Wirdum verdwijnt daarmee weer een ambacht uit Aalsmeer. Wat Maarse na de sluiting gaat doen staat al vast, hij gaat lekker vissen. Wat er met het architectonisch winkelpand aan de Zijdstraat gaat gebeuren, is nog niet bekend.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 5 januari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×