D66, AA en GL stemmen tegen verstedelijking

Aalsmeer – Dinsdag 1 februari was er een extra raadsvergadering waar de gemeenteraad in meerderheid instemde met de verstedelijkingsvisie van de Metropoolregio Amsterdam (MRA). In deze visie wordt verdere groei van Schiphol niet uitgesloten. In de verstedelijkingsvisie, opgesteld door de MRA, worden vele voor de regio relevante zaken benoemd. Zaken zoals bereikbaarheid, mobiliteit en woningbouw. Ook wordt de voor de
leefbaarheid van Aalsmeer zo belangrijke ontwikkeling van de luchthaven Schiphol belicht.

De verstedelijkingsvisie stelt dat door de transitie van Europese bestemmingen van lucht naar spoor vrijkomende ruimte opgevuld kan worden met langeafstandsvluchten. Met andere woorden als er korteafstandsvluchten geschrapt worden doordat er een goed alternatief per trein is, dan mag Schiphol die ruimte opvullen door meer langeafstandsvluchten uit te voeren.

Volgens de partijen D66, Absoluut Aalsmeer en GroenLinks ziet het rijk ziet dit verstedelijkingsconcept als wettelijk beleidskader.  Het voorgestelde besluit van de gemeenteraad was om grotendeels akkoord te gaan met de verstedelijkingsvisie. Voorbehoud werd gemaakt over het Schipholgedeelte.

D66, AA en GL zijn echter van mening dat het grotendeels onderschrijven een verkeerd signaal is en dat het een belangrijk en krachtig signaal zou zijn om, vanwege het groene licht voor verdere groei van Schiphol, juist niet akkoord te gaan met de gehele visie. Een amendement van deze partijen om niet akkoord te gaan, haalde het niet.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 9 februari 2022 om 8:10 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×