Locaties babbelbankjes bekend gemaakt

Aalsmeer – Eind vorig jaar kon iedereen locaties nomineren en stemmen voor de zogenaamde babbelbankjes. In totaal zijn 33 plekken genomineerd. Na een zorgvuldig selectieproces zijn de tien locaties bekend gemaakt. Met deze babbelbankjes vraagt gemeente Aalsmeer aandacht voor de onderwerpen eenzaamheid en verbinding.

Wethouder Zorg Wilma Alink: “Ik denk dat we een lijst met hele mooie locaties voor babbelbankjes hebben. De bankjes staan klaar en zullen vanaf deze maand geplaatst worden op de gekozen plekken. Omdat Zorg en Zekerheid heeft toegezegd twee babbelbankjes te betalen, is het ook mogelijk om op een locatie in Nieuw-Oosteinde een bankje te plaatsen, hier waren geen stemmen voor uitgebracht”.

Onomstreden nummer één locatie voor een babbelbankje is het Drie Kolommenplein. Niet alleen had deze plek de meeste stemmen, een bankje op deze locatie is ook goed realiseerbaar. Ook onder de molen in de Zijdstraat zal een babbelbankje komen. Dit bankje wordt echter pas geplaatst als de herinrichting van de Zijdstraat gereed is. Andere locaties zijn de Apollostraat en bij het Seringenpark (met zicht op het Gevelgedicht), het Burenplein, bij de Linnaeuslaan (met zicht op de Stommeermolen) en op de Hoge Dijk, waar de Pelgrimswandelroute langsloopt. In Kudelstaart komen drie babbelbankjes. Eén bij de Proosdijhal bij het hondenuitlaatveld, op het Boezemdijkpad ter hoogte van de Madame Curiestraat en op de vlonder, bij de vijver aan de Zonnedauwlaan.

Foto: ter illustratie

Gepubliceerd: 10 februari 2022 om 20:38 uur, geschreven door Egon Jansen

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×