Daar gaan we weer: vrachtwagen botst op viaduct Hornweg

Aalsmeer – Donderdag 3 februari aan het einde van de ochtend reed er wederom een onfortuinlijke bestuurder van een bakwagen tegen het lage viaduct over de Hornweg. De schade aan de laadbak was van dien aard, dat de inhoud van de laadbak moest worden overgeladen in een ander voertuig. Blijkbaar had de bestuurder alle waarschuwingsborden vóór het viaduct niet goed gezien.
Steeds vaker werken die waarschuwingsborden wél, want vrijwel dagelijks keren er te hoge voertuigen op het laatste moment vlak voor het viaduct. Het zijn bijna altijd bestelwagens met een aparte laadbak die tegen het viaduct aan rijden.
Die laadbakken zijn vaak net even een paar centimeter hoger dan de doorrijhoogte van het viaduct. Wanneer het viaduct in het verleden 10 – 20 centimeter hoger was gebouwd, had dit de meeste aanrijdingen tegen het viaduct waarschijnlijk kunnen voorkomen.
Aangezien we steeds meer online bestellen, rijden er ook steeds meer van dergelijke bezorgauto’s rond, die niet altijd goed bekend zijn met de plaatselijke situatie en veelal op hun navigatie rijden. Dit zal voorlopig dan ook niet de laatste aanrijding tegen het viaduct zijn geweest. Een structureel probleem nog steeds, dat lage viaduct van de Hornweg.
Foto: John Tesselaar

Gepubliceerd: 3 februari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×