Eefje en Amy winnaars voorleeswedstrijd

Kudelstaart – Eefje van Meeuwen van basisschool De Horizon uit Amstelveen en Amy Huismans van basisschool Antonius uit Kudelstaart hebben zaterdag 12 februari de voorleeswedstrijd van regio Amstelland gewonnen. Deze wedstrijd vond online plaats. Het betrof hier een voorronde van De Nationale Voorleeswedstrijd. De winnaars zullen binnenkort de regio Amstelveen, Uithoorn en Aalsmeer vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht wordt een van hen wel De Nationale Voorleeskampioen 2022!

Amy Huismans las voor uit het boek Broergeheimen van Emiel de Wild. De jury vond dat een mooie boek keuze en het fragment was pakkend voorgelezen. Eefje van Leeuwen las voor uit Meester Paardenpoep van Carry Slee. Met haar rustige voorleestempo wist de spanning goed op te bouwen en sleepte ze de jury mee in het verhaal. De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend.

Foto: Amy Huismans

Gepubliceerd: 21 februari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×