Fietspad Bachlaan weer open

Aalsmeer – Sinds vrijdag 17 februari is het fietspad langs de Bachlaan weer open. Het fietspad was tijdelijk afgesloten voor onderzoek en reparaties. Langzaam verkeer kan nu weer gebruik maken van het fietspad. In 2020 is het fietspad aan de Bachlaan geheel opnieuw ingericht. Afgelopen voorjaar ontdekte opzichters van de gemeente Aalsmeer echter dat er scheuren in het nieuwe asfalt waren ontstaan en groeide er planten door deze scheuren, hierop heeft de gemeente het fietspad tijdelijk afgesloten om onderzoek te plegen en de nodige reparaties uit te voeren.

De wethouder van Rijn, verantwoordelijk voor de portefeuille infrastructuur, geeft aan de ontwikkelingen van eventuele plantengroei de komende periode goed in de gaten te laten houden door de opzichters. Het blijkt namelijk op meerdere plekken in Nederland een probleem te zijn. Wat de gevolgen zijn voor de toekomst is nog niet duidelijk en zal moeten blijken uit de komende onderzoeken.

 

Foto: fietspad Bachlaan

Gepubliceerd: 21 februari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×