Pilot OV-op-Maat

Aalsmeer – Sinds 12 december 2021 kunnen reizigers gebruik maken van een nieuw vervoer middel: Openbaar Vervoer op Maat (OV-op-Maat). Hiermee kan iedereen vanuit een aantal wijken binnen de gemeente Aalsmeer, waar geen reguliere OV-bus rijdt, gemakkelijk reizen naar en van (het nieuwe) busstation Aalsmeer of het Drie Kolommenplein. Het OV-op-Maat rijdt zeven dagen per week tussen 7.30-21.30 uur. De haltes waarvandaan (en waar naartoe) kan worden gereisd zijn de bushaltes: Stommeerkade, Seringenpark, Beethovenlaan, Mozartlaan, Aalsmeerderweg (142), Middenweg en Vuurdoornstraat.

Vanaf deze haltes kan rechtstreeks een rit geboekt worden naar één van de twee knooppunten: Drie Kolommenplein en Busstation Aalsmeer. Ook ritten tussen de twee knooppunten kunnen worden geboekt. Onderlinge verbinding tussen de haltes is niet mogelijk. De ritprijs voor OV-op-Maat is € 1,65 en er kan betaald worden met PIN. Reserveren van een rit kan minimaal één uur van tevoren. De reservering kan telefonisch worden gedaan via 088 – 6000 987 of via de App ‘OV-op-Maat’ (te downloaden in de Play Store/App Store).

Wethouder Robert van Rijn: “De gemeente heeft geld geïnvesteerd om OV-op-Maat mogelijk te maken in Aalsmeer. Het gaat hier in eerste instantie om een proef van zes maanden met een mogelijke verlenging van zes maanden als er voldoende gebruik van wordt gemaakt.”

 

 

 

Gepubliceerd: 21 februari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×