Maatregelen rondom Burgemeester Kasteleinweg

Aalsmeer – Sinds de opening van de vernieuwde Burgemeester Kasteleinweg in december 2021 ervaren omwonenden in de naastgelegen wijken overlast van extra overlast van extra verkeersbewegingen door hun straten. Daarnaast vinden bedrijven aan de Witteweg dat ze minder zichtbaar zijn omdat er minder verkeer rijdt. Omdat vrachtverkeer geen bestemming heeft in deze wijken heeft de gemeente in dit gedeelte een vrachtwagen verbod ingesteld en is er een quick scan naar verbeterpunten uitgevoerd. In maart wordt er een aansluitend onderzoek gedaan naar het gedrag van weggebruikers op de rotondes.

Wethouder van Rijn heeft meerdere petities mogen ontvangen van bezorgde bewoners en bedrijven. “Uiteraard neem ik al deze zorgen uiterst serieus. Daarom gaan wij als gemeente aan de hand van dit grote onderzoek kijken of en welke aanpassingen er in de de wegenstructuur noodzakelijk zijn. We zijn als gemeente al reeds in gesprek met bewoners van de Hortensia en Ophelialaan over korte lange termijn oplossingen. Zo is het vrachtwagenverbod een korte termijn oplossing en kijken we hoe we het oude busstation zo kunnen inrichten dat hier minder snel wordt gereden”, aldus de wethouder. De laatste petitie van de Wittenweg heeft de strekking om via de Deze weg meer verkeer af te handelen en zo een betere doorstroom wordt gecreëerd, waardoor woonwijken worden ontzien van extra verkeerbewegingen.

Foto: Gemeente Aalsmeer

Gepubliceerd: 18 februari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×