Storm Eunice trekt over Aalsmeer

Aalsmeer/Kudelstaart – Sinds 14.00 uur trekt storm Eunice over Nederland met soms windstoten tot 130 kilometer per uur. De storm trekt ook over de Westeinderplassen, met als gevolg dat de nieuwe wandelboulevard Waterfont letterlijk zijn naam aan doet. Met golven van toch wel een meter hoog slaat het water op de kade en vervolgens over de Stommerweg. Een boom nabij de watertoren is bezweken onder de zware windstoten en blokkeert het fietspad.

Op meerdere plekken in Aalsmeer en Kudelstaart is al stormschade gemeld en is de brandweer al meerdere malen uitgerukt. Op de Uiterweg vlogen de zonnepanelen letterlijk door de lucht net als compleet ingeklapte parasols. Het openbaar vervoer  is sinds  14.00 uur stilgelegd, winkeliers en restaurants hebben de deuren eerder gesloten en bezorgdiensten sturen geen bezorgers meer op pad. Ook scholen sloten eerder om leerlingen en personeel de gelegenheid te geven veilig thuis te komen. Tot vanavond geldt voor Aalsmeer/Kudelstaart nog code rood. Het KNMI geeft aan niet de weg op te gaan als dit niet noodzakelijk is.

Heeft u foto’s van storm #Eunice? Stuur ze dan naar info@radioaalsmeer.nl.

 

Oosteinderweg (foto: Kazerne Aalsmeer)

Noordpolderweg (foto:Kazerne Aalsmeer)

Stichtse Pad in Kudelstaart (foto: Kazerne Aalsmeer)

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Egon Jansen | © Radio Aalsmeer

Gepubliceerd: 18 februari 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×