De corona testunit staat weer in Aalsmeer

Aalsmeer – Vanaf dinsdag 15 maart tot en met zondag 3 april staat de corona testunit van de GGD op de parkeerplaats langs De Dreef, bij buurthuis Hornmeer. In de testunit kunnen mensen uit Aalsmeer en Kudelstaart met klachten zich zonder afspraak gratis laten testen op corona. Bent u verkouden of heeft u keelpijn, moet u hoesten of niezen? Heeft verhoging, geen smaak of reuk? Dat zijn klachten die bij corona passen. Als u twijfelt, maak dan een afspraak om u te laten testen. Voor testen maakt u online een afspraak met uw DigiD op coronatest.nl . U kunt ook bellen met 0800-1202. Houdt u BSN bij de hand.

Testen in de unit
De testunit is 7 dagen per week open van 9.00 tot 12.00 uur en van 13:00 tot 16.00 uur. De testunit wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de test wordt uitgevoerd. Buiten de unit kunnen bezoekers, met mondkapje op, op voldoende afstand wachten. Neem een geldig legitimatiebewijs mee als u deze heeft. Gastheren en -vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. Bezoekers wordt dringend verzocht thuis te blijven tot de testuitslag binnen is.

Eerst een zelftest?
Bij coronaklachten kunt u ook een corona-zelftest gebruiken. Na een positieve zelftest is het van belang altijd een test bij de GGD te doen. In sommige situaties kunt u zich beter direct laten testen bij de GGD. Bijvoorbeeld als u een kwetsbare gezondheid heeft. Maak ook een afspraak bij een testlocatie van de GGD als u langdurig klachten houdt, meer klachten krijgt of uw reuk of smaak verliest.

Foto: Pixabay

Gepubliceerd: 11 maart 2022 om 20:10 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×