Goede waardering voor schuldhulpverlening Aalsmeer

Aalsmeer – Uit een klanttevredenheidsonderzoek onder 112 inwoners van Aalsmeer blijkt dat inwoners tevreden zijn met de hulpverlening van de gemeente Aalsmeer en de dienstverlening waarderen met een 7,8. Wethouder Robert van Rijn: “Vroegsignalering is belangrijk. Hierdoor worden vaak grote problemen voorkomen. Het is mooi om te zien de ingezette weg goed werkt. Met het schuldhulpverleningsprogramma hebben we zowel ondernemers als jongeren bereikt.” 75% van de cliënten hebben aangegeven dat ze door de hulp van Balans positiever te zijn over de toekomst, minder stress ervaren en nu precies weten waar ze heen moeten als ze hulp nodig hebben.

Inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart kunnen terecht bij Balans als ze de vaste lasten niet meer kunnen betalen of omdat er beslag gelegd wordt op hun eigendommen en inkomen. Ziekte, verlies van werk of minder inkomen uit het bedrijf of een echtscheiding zijn de meeste oorzaken van de ontstane financiële problemen bij cliënten. Inmiddels hebben 27 Aalsmeerse ondernemers de weg naar de schuldhulpverlening gevonden en zijn de medewerkers van de gemeente opgeleid om de Aalsmeerse ondernemers te ondersteunen. Naast de ondersteuning van de gemeente biedt de gemeente samen met Nieuwe Ondernemend Aalsmeer gratis hulp aan ondernemers in zwaar weer. Dit doen zij via het programma van Over Rood. Meer hierover is te vinden op de website: www.nieuwondernemendaalsmeer.nl.

 

Foto: Ter illustratie

Gepubliceerd: 2 maart 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×