Start bouw huurwoningen voor starters

Aalsmeer – Na de werkzaamheden om de grond bouwklaar te maken, is er nu dan daadwerkelijk gestart met de bouw van 56 sociale huurwoningen voor starters op het voormalige VVA-terrein. Het plan is dat de woningen na de zomervakantie klaar zijn en deze in het najaar van 2022 worden opgeleverd aan de nieuwe bewoners. Wethouder Robert van Rijn, bestuursvoorzitter Bert Halm van Eigen Haard en Bea van Doorn en Wendy Bouw van Huurdersvereniging Aalsmeer/Kudelstaart namen woensdag 2 maart een kijkje op de bouwplaats.

Van Rijn: “Ik ben er blij met de bouw van deze woningen. Het worden betaalbare woonruimten voor vooral jongeren. Dit concept sluit mooi aan bij onze woonagenda en voorziet in een grote behoefte in Aalsmeer.” Bert Halm voegt hier aan toe: “Wij zijn heel blij met de start van de bouw van deze woningen. In januari hebben wij 44 seniorenwoningen opgeleverd aan het Laurierhof. Daar komen in het najaar deze prachtige starterswoningen bij. Dit sluit aan bij onze wens om voor verschillende doelgroepen betaalbare en goede woningen te bouwen.”

De 56 sociale huurwoningen zullen duurzaam worden gebouwd, zo zijn ze gasloos en hebben ze allemaal een eigen warmtepomp. Er komen 28 studio’s van circa 30m² en 28 tweekamerwoningen van circa 45m². De laatst genoemden zijn geschikt voor één en- tweepersoonshuishoudens. Ook komt er een gemeenschappelijk dakterras met picknicktafels om buiten te recreëren en als ontmoetingsplek voor bewoners.

Gepubliceerd: 2 maart 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×