Vogels kijken met Remco Daalder in Historische Tuin

Aalsmeer – Bioloog en schrijver Remco Daalder is een echte vogelaar. Hij reist stad en land af om bijzondere(en gewone) vogels te spotten en kan daar aanstekelijk over vertellen. Zondag 1 mei geeft hij in Aalsmeer bij museum Historische Tuin een lesje vogels kijken.

Remco Daalder (1960) werkt als stadsbioloog bij de gemeente Amsterdam. Sinds 2003 publiceerde hij diverse boeken over vogels en natuur. Met ‘De gierzwaluw’ won hij de Jan Wolkers Prijs voor het beste natuurboek van 2014. In ‘De meerkoet’ (2017) ontrafelde hij de geheimen van een alledaagse vogel, die in de praktijk helemaal niet zo alledaags blijkt te zijn.

Onlangs verscheen zijn nieuwste boek ‘De soortenjager’ bij uitgeverij Atlas Contact. Hierin laat Daalder zien hoe het is om een fanatieke vogelaar te zijn. Hij stelde zichzelf ten doel om 1.000 vogelsoorten te zien. Lang niet genoeg om bij de internationale top der vogelaars te horen – daar zit men op wel 8.000 soorten – maar voor iemand die liever niet in een vliegtuig stapt toch heel wat. Met humor, kennis van zaken en veel inlevingsvermogen laat Daalder zien dat soortenjagen van alle tijden is en hoe verslavend het is om lijstjes bij te houden. In één ding wijkt hij trouwens wel af van de meeste soortenjagers: hij kan heel goed relativeren.

Lezing en wandeling
Zondag 1 mei vertelt Remco Daalder in de Historische Tuin over zijn passie. Om 14.30 uur begint zijn lezing in de veilingzaal van het museum. Aansluitend worden zijn boeken verkocht en zal de auteur signeren. Daarna kunnen bezoekers met de vogelspecialist een wandeling maken over de Tuin, waarbij het doel is om zoveel mogelijk vogelsoorten te ontdekken.
Kaarten zijn verkrijgbaar via https://www.historischetuinaalsmeer.nl/bezoek/agenda/. Kosten voor deze middag vogels kijken zijn € 3,50 plus de gebruikelijke museumentree. Museumkaarthouders en donateurs van de Historische Tuin betalen alleen € 3,50 voor de lezing (op vertoon pas). De Historische Tuin organiseert deze activiteit in samenwerking met Boekhuis Aalsmeer.

Foto: Remco Daalder (foto Fjodor Buis)

Gepubliceerd: 19 april 2022 om 7:32 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×