‘Witte Kruis film’ op Tv Aalsmeer

Vrijdag 8 april om 11.00 en zaterdag 9 april om 13.00 uur is er weer een historische film van Stichting Oud Aalsmeer te zien op het Tv-kanaal van Radio Aalsmeer. Op zaterdag kunt u na 12.00 uur eerst een interview met Oud Aalsmeer horen bij het programma van Jan van Veen.

Deze maand ‘de Witte Kruis film’ gemaakt door M.L. de Boer, onder andere over de oprichting van het Witte Kruis in 1892 en de activiteiten die voor de Aalsmeerse gemeenschap werden georganiseerd. Maar ook het verwerken van ijs uit de Poel voor gebruik door de zieken komt voorbij en beelden uit de jaren voor de Tweede Wereldoorlog van o.a.: het badhuis aan de Hortensialaan, ziekentransport aan de Uiterweg via het water en de kraamzorg en het consultatiebureau. In de film komen vele Aalsmeerders voor en wellicht dat u uw ouders of grootouders kunt ontdekken.

De film is ontvangen van Jan Pannekoek en Wim Roodenburg. Dick P. van der Zwaard heeft de film opnieuw gemonteerd en voorzien van muziek.

Gepubliceerd: 5 april 2022 om 18:47 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×