Bijna 20% van de Aalsmeerse woningen heeft zonnepanelen

Aalsmeer – Noord-Hollanders kiezen steeds vaker voor zonnepanelen. Inmiddels zijn er op 13,2% van de Noord-Hollandse woningdaken panelen te vinden. De provincie telt volgens de meest recente data zo’n 178.000 woningen met zonnepanelen, een stijging van 168% ten opzichte van 2017. Inwoners van Uitgeest zijn in Noord-Holland de grootste liefhebbers van zonne-energie. In Aalsmeer liggen op 19,2% van de woningen zonnepanelen. Dit en meer blijkt uit een analyse van Independer op basis van data van CBS en de Klimaatmonitor.

In Nederland heeft zo’n 17,8% van de woningen zonnepanelen op het dak. Op het gebied van zonne-energie lopen Noord-Hollanders dus nog iets achter op de rest van Nederland. In Amsterdam (4,2%) hebben woningen naar verhouding het minst vaak een installatie op het dak om duurzame energie op te wekken. Hierover zegt Independer energie-expert Joris Kerkhof: “Ook al blijven steden achter er is wel flinke een toename in het aantal zonnepanelen.”

Amstelveners minste liefhebbers van zonne-energie
In de regio zijn in Kaag en Brasem naar verhouding het vaakst zonnepanelen te vinden op daken. 27,9% van de woningen heeft een installatie op het dak. Ook in Uithoorn zijn veel inwoners die geïnvesteerd hebben in zonne-energie. Amstelveen blijft wat dat betreft wat achter: slechts 11,5% van de woningen wekt eigen energie op met panelen.

Plaats % woningen met zonnepanelen
Aalsmeer
19,2
Uithoorn
20,5
Amstelveen
11,5
Haarlemmermeer
20,3
Kaag en Brassem
27,9
Nieuwkoop
20,7

“We hebben gebruik gemaakt van de meest recente cijfers, maar die zijn van juni vorig jaar. Door de sterk gestegen gasprijs zal het aantal dus nu nog hoger liggen. Let wel op dat je zelf jouw zonnepanelen inschrijft bij energieleveren.nl. Dan weet netbeheer Nederland dat je energie gaat terugleveren. Op die manier komt de verrekening dan ook op de energienota terecht. Maar check het altijd nog goed in het domein van de energiemaatschappij”, aldus Independer energie-expert Joris Kerkhof.

Bron: Independer

Gepubliceerd: 17 mei 2022 om 7:54 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×