Schapen doen hun winterjas uit

Aalsmeer – De temperaturen stijgen, dus mogen de schapen van kinderboerderij Boerenvreugd hun winterjas weer uit! Het scheren van de schapen wordt vaak in mei of juni gedaan omdat bij warmer weer het scheren van de wol wat gemakkelijker gaat, omdat dan het vet tussen de wol vloeibaarder is. Op vrijdag 20 mei worden de schapen geschoren van de kinderboerderij. Bezoekers zijn van harte welkom om te komen kijken bij dit evenement.

Uiteraard wordt de wol niet weggegooid en zal spinster Ellen demonstreren hoe de wol met het spinnenwiel wordt gesponnen. De kinderen kunnen in de tent schaapjes knutselen. Een kijkje nemen bij de jonge dieren is natuurlijk altijd leuk! Er zijn jonge lammetjes, konijntjes, cavia’s en kuikentjes op de boerderij.

Het schaapscheerdersfeest is van 13.30 tot 15.30 aan de Beethovenlaan 118 in de Aalsmeerse Hornmeer.

Gepubliceerd: 16 mei 2022

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×