Wietplantage in Kudelstaartse auberginekas

Kudelstaart – Toen het basisteam van de politie Aalsmeer-Uithoorn onlangs aan het posten was op een bedrijventerrein in Kudelstaart, viel het gedrag  van de bestuurder van een busje op bij één van de vele kassen in de omgeving. De eigenaar van het busje bleek eerder in contact met de politie te zijn geweest vanwege hennepteelt. De agenten besloten een kijkje te nemen in het betreffende bedrijfspand, waar – op het eerste oog – onschuldige aubergines werden geteeld. “Een rookgordijn, zo bleek later”, aldus de politie op Instagram.

Na het verplaatsen van enkele dozen en pallets, kwam er achter een verborgen toegangsdeur een groot, afgeschermd gedeelte van de kas tevoorschijn: een 300 m2 grote hennepplantage. De politie kwam waarschijnlijk net op tijd, want de ruimte lag vol met de gehele oogst van wat wel honderden plantjes moeten zijn geweest. Er lagen zakken en emmers met afgeknipte toppen, die bijna klaar waren voor de illegale markt. Bij deze actie zijn in totaal vier mannen aangehouden, waaronder de man uit het busje. Alle hennep is in beslag genomen en zal worden vernietigd. Het bedrijf is dezelfde dag nog op last van de gemeente Aalsmeer gesloten voor de duur van drie maanden.

Gepubliceerd: 31 mei 2022 om 23:08 uur, geschreven door Elbert Huijts

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×