Historische film laatste bloemenvaktentoonstelling op TV Aalsmeer

De film van de maand juni is de film die is gemaakt van de laatste bloemenvaktentoonstelling (International Flower Trade Show) die in 1999 in Aalsmeer is gehouden in het gebouw van de VBA aan de Legmeerdijk. In de film volgen we de planning en organisatie van dit evenement evenals de opbouw en de keuring die voor de opening plaatsvinden.

Uiteraard uitgebreide beelden van de beurs zelf en korte interviews met deelnemers en bezoekers van de beurs. Tenslotte zien we de sluiting en de afbraak van de laatste bloemenvaktentoonstelling beurs in de VBA.

In deze film zie je veel bekenden uit de bloemenwereld langskomen. Een aantal namen zijn: Ad Maarsse, Hermen de Graaf, Jan Willem Wessel, Jack Carlier, Jos van Rijn, Gerard de Wagt, Mia Timmer, Peter Boeykens, Hein Kuipers, Wim Tas, Elize Eveleens, Wim van Vliet, Joop Straathof, Wim Kea, Mirjam Bruine de Bruin, Annet Leighton, Piet en Jos Hooijman, Martin Mijwaart e.a.

De film is gemaakt door Hanoff en Stichting Oud Aalsmeer heeft de film geschonken gekregen van Wim van Vliet / KMTP.  Dick P. van der Zwaard heeft de film bewerkt voor Oud Aalsmeer in beeld. De film duurt ca. 29 minuten. De films zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen en zijn geschonken aan Oud Aalsmeer. Aan het bekijken zijn geen kosten verbonden.

Vrijdag 10 juni wordt de film op TV Aalsmeer getoond vanaf 11.00 uur. De herhaling is zaterdag 18 juni om 13.00 uur en daarvoor zal Jan van Veen in zijn programma ‘Weekend Magazine’ nog een interview hebben met een vrijwilliger van Oud Aalsmeer over deze film.

Foto: laatste bloemenvaktentoonstelling 1999

Gepubliceerd: 7 juni 2022 om 0:31 uur, geschreven door Ilse Zethof

Studio
Studio's Aalsmeer
Van Cleeffkade 15
1431 BA Aalsmeer

Telefoon
0297 - 325858
E-mail
info@radioaalsmeer.nl

×